Taloyhtiöillä on useita eri mahdollisuuksia kehittää toimintaansa vuonna 2023. Kehittämisen tuloksia taloyhtiö voi hyödyntää asukkaiden elämänlaadun ja taloudellisen tilanteen parantamiseksi ja taloyhtiön arvon säilyttämiseksi. Tärkeintä on tunnistaa uhat ja mahdollisuudet ja hyödyntää ne taloyhtiön tilanteen mukaan menestyksekkäästi.  Alla on joitakin esimerkkejä.

Digitalisaation hyödyntäminen
Taloyhtiöt voivat hyödyntää älykkäitä digitaalisia alustoja (esim. prohabitor.fi). Lisäksi taloyhtiö voi hyödyntää teknologian kehitystä erilaisissa toiminnoissaan, esimerkiksi käyttämällä älykkäitä hallintajärjestelmiä ja muita verkkopohjaisia palveluita.

Energiatehokkuuden parantaminen
Taloyhtiöt voivat parantaa energiatehokkuuttaan investoimalla uusiin teknologioihin, kuten maalämpöön, aurinkopaneeleihin tai älykkäisiin säätöjärjestelmiin. Nämä parannukset voivat säästää taloyhtiöiden rahaa pitkällä aikavälillä ja tukea kestävää kehitystä.

Taloudellisen tilan parantaminen
Taloyhtiöt voivat kilpailuttaa palvelut ja remontit. Erityisesti tämä on tärkeää, kun remonttien ja palveluiden hinnat nousevat, ja myytävien asuntojen hinnat ja arvo laskevat.

Asukkaiden tarpeiden ja odotusten huomioiminen
Taloyhtiöt voivat tarjota uusia helposti käytettäviä digitaalisia palveluita asukkaille. Palvelut lisäävät asukkaiden tyytyväisyyttä ja sitoutumista taloyhtiöön.

Yhteistyö muiden taloyhtiöiden ja toimijoiden kanssa
Taloyhtiöt voivat tehdä yhteistyötä muiden taloyhtiöiden ja toimijoiden kanssa ja samalla hyödyntää toistensa vahvuuksia ja parantaa palveluitaan.

Uusien asuntojen ja asuinalueiden kehittäminen
Taloyhtiöillä on mahdollisuus kehittää uusia asuntoja ja asuinalueita ja samalla lisätä taloyhtiöiden arvoa ja parantaa niiden kilpailukykyä suhteessa muihin taloyhtiöihin.

Edellä on esimerkkejä taloyhtiön suurimmista mahdollisuuksista vuonna 2023. Tärkeintä on tunnistaa mahdollisuudet omassa taloyhtiössä ja löytää niille joustavia ja tehokkaita ratkaisuja, ja samalla varmistaa taloyhtiön menestys pidemmällä aikavälillä.

Tehosta toimintaasi ProHabitorilla

Vuoden 2023 megatrendit

Vuoden 2023 megatrendit

  • Toimittajana hankit uusia asiakkaita kustannustehokkaasti
  • Tilaajana kilpailutat tekijät helposti ja nopeasti

ProHabitorilla hoidat kilpailutuksen katkeamattomassa digitaalisessa ketjussa.  Vain rekisteröitymällä varmistat palvelun kaikki hyödyt.

Haluatko kuulla lisää? Varaa demo kalenteristani. https://meetings.hubspot.com/juhani-hodju/
 
Palveluun voit rekisteröityä osoitteessa: https://prohabitor.web.app/rekisteroidy/.
 
Yksi ja ainoa: https://prohabitor.fi/
 

Blogin kirjoittaja

 

Juhani Hodju on ProHabitorin (Prohod Consulting Oy) perustaja ja yrittäjä. Juhani on pitkän linjan ATK-ammattilainen, projektipäällikkö, kauppatieteiden maisteri ja EMBA Aallosta. Kiinnostuksen kohteena ovat mm. innovatiiviset digitaaliset palvelut, mökkeily ja moottoripyörällä kruisailu.