Taloyhtiöiden korjaushankkeissa liikkuu vuosittain miljardeja euroja. Tällä hetkellä korjataan pääosin 1960- ja 1970-lukujen asuntokantaa. Korjaushankkeissa eri alojen asiantuntijoita kilpailutetaan ja valitaan monessa vaiheessa. Usein luotettavien tekijöiden löytäminen on hankalaa. Siihen tarpeeseen on  julkaistu digitaalinen yhteistyöalusta ProHabitor.

Prohabitorin digitaalisen yhteistyöalustan avulla taloyhtiöt, isännöitsijät, remontoijat ja palveluiden tuottajat löytävät toisensa. Palvelu perustuu tietokantaan, jossa on valmiiksi luokiteltuna ja indeksoituna 40.000 yritystä ja 75.000 taloyhtiötä. Palvelu käyttää maailmanluokan hakukonetta, jonka avulla tekijät ja taloyhtiöt löytyvät sijainnilla ja haettavan kohteen ominaisuuksilla ja osaamisella.

ProHabitorin tavoitteena on edistää kiinteistötoimialan digitalisointia ja yhteistyötä, joilla voidaan pienentää korjausrakentamisen valtavia kustannuksia. Eri lähteistä kerätyllä tiedolla vaikutamme asumisen kustannuksiin, viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Yhteistyön kautta kaikki osapuolet hyötyvät palvelusta.

Palvelu mahdollistaa taloyhtiöille läpinäkyvän kilpailuttamisen ja luotettavien toimijoiden löytämisen. Taloyhtiön edustajana hallituksen jäsen tai isännöitsijä saa palvelun käytöstä useita hyötyjä. Yritysten ja taloyhtiöiden haku on helppo ja tehokas. Yritysten tietoja rikastetaan luotettavista lähteistä. Lisäksi yritysten luotettavuus tarkistetaan Luotettava Kumppani -palvelusta, ja taloyhtiön edustaja näkee palvelussa yritysten taloustilanteen. Näin taloyhtiöt voivat pienentää taloudellisia riskejä valitsemalla itse haluamansa yritykset tarjouspyynnölle. Kaiken kaikkiaan taloyhtiöillä, isännöitsijöillä ja taloyhtiöiden edustajilla on mahdollisuus saavuttaa palvelua käyttämällä huomattavia aika- ja kustannussäästöjä.

Taloyhtiöt löytävät myös palvelun kautta toiset lähitaloyhtiöt, joiden kanssa voi ryhmäytyä ja perustaa ryhmäkorjaushankkeen.  Ryhmäytymispyynnön voi lähettää toisen taloyhtiön edustajalle palvelun kautta. Ryhmäkorjaushankkeissa suurimmat hyödyt saavutetaan, kun tunnistetaan samanikäiset, samankaltaiset ja yhtäläisessä tilanteessa olevat taloyhtiöt. Ryhmäkorjaushanke tarkoittaa useamman taloyhtiön yhteistoimintaa samanlaisten korjausten toteuttamiseksi. Tavoite on saavuttaa säästöä kokonaiskustannuksissa, saada laadukasta asiantuntijuutta ja apua hankkeen läpivientiin.

ProHabitorin ”isä” on Prohod Consulting Oy:n toimitusjohtaja Juhani Hodju. Hän on projektinjohdon ammattilainen, ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana tekemässä linjasaneerausta ryhmäkorjaushankkeessa. Näistä kokemuksista nousi tarve selkeän, yksinkertaisen ja helppokäyttöisen digitaalisen työvälineen kehittämiseen.

– Vuoden uurastuksen jälkeen digitaalinen yhteistyöalusta on valmis julkaistavaksi. Olemme rakentaneet markkinoilta puuttuneen palvelun, jonka tarkoitus on ennen kaikkea auttaa taloyhtiöitä. Sen lisäksi työsuorituksien ja palveluiden tuottajat voivat ProHabitorin avulla saada uusia asiakkuuksia kustannustehokkaasti. Voin hyvillä mielin sanoa, että olemme onnistuneet luomaan toimivan digitaalisen yhteistyöalustan. Alusta toimii erinomaisesti niin taloyhtiöille, isännöitsijöille kuin erilaisten palvelujen ja työsuoritusten toimittajille. ProHabitor on selkeä, yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Eri lähteistä kerätyllä tiedolla voimme vaikuttaa asumisen kustannuksiin, viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Alustamme hyödyntää edistynyttä teknologiaa, joka rakentuu käytännön tarpeiden ja kokeilujen pohjalta.

Lisätietojen antajat:

Juhani Hodju
toimitusjohtaja
040 596 7309
juhani.hodju@jhps.fi

Saija Helin
myynti- ja markkinointi
040 160 1891
saija.helin@jhps.fi

Linkit:

www.prohabitor.fi
www.jhps.fi
www.linkedin.com/company/prohod-consulting-oy/

Lisätietoja yrityksestä:

Prohod Consulting Oy 2751607-4 on perustettu vuonna 2016. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki, ja pääasiallinen toimiala Liikkeenjohdon konsultointi. Yhtiön toimitusjohtaja on Juhani Hodju.

Yhtiön Prohod Consulting Oy liikevaihto 2020 oli 162 tuhatta ja liikevaihto nousi 16,5% edellisvuoteen verrattuna. 12/2020 päättyneellä tilikaudella yhtiöllä oli yksi työntekijä. 

Vuonna 2021 tavoitteena on palkata lisää henkilöitä eri tehtäviin. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee kaksi henkilöä kokopäivätoimisesti ja yksi henkilö tuntityöläisenä.

Blogin kirjoittaja

 

Juhani Hodju on ProHabitorin (Prohod Consulting Oy) perustaja ja yrittäjä. Juhani on pitkän linjan ATK-ammattilainen, projektipäällikkö, kauppatieteiden maisteri ja EMBA Aallosta. Kiinnostuksen kohteena ovat mm. innovatiiviset digitaaliset palvelut, mökkeily ja moottoripyörällä kruisailu.