Matti ja Maija ovat rutinoituneita ammattilaisia. He hallitsevat työnsä ja nauttivat taloyhtiöidensä luottamusta. He toimivat eri puolilla Suomea keskisuurissa kaupungissa ja edustavat yhteensä 30 erilaista taloyhtiötä.

Miltä Matin ja Maijan työpäivä voisi näyttää?

Matin ja Maijan aamu

Klo 6-7 Herätyskello soi ja Matti ja Maija nousevat ja nauttivat aamupalan. He tarkistavat samalla sähköpostit. Rivitalon hallituksen puheenjohtaja haluaa huollattaa taloyhtiön katon ja uusia takapihan asuntokohtaiset valokatteet. 

Klo 7-8 Matti ja Maija ovat matkalla toimistolle, kun huoltomies soittaa tuohtuneena ja kertoo, että roskakatoksessa roskat on heitetty pitkin lattioita ja kierrätyksestä ei ole tietoakaan. Matti päättää käydä katsomassa tilanteen, koska kohde on matkan varrella. Maija pyytää huoltomiestä ottamaan valokuvia ja tallentamaan ne yhteiseen työtilaan, josta hän voi jakaa linkin hallituksen jäsenille.

Klo 8-9 Aamupalapalaverissa Matti ja Maija vaihtavat kuulumisia toimiston muiden isännöitsijöiden kanssa tulevan päivän tehtävistä. 

Maija tutustuu samalla uusiin digitaalisiin työvälineisiin, jotka mahdollistavat työn paremman organisoinnin ja keskittymisen oleellisiin asioihin.

Klo 9-11 Matti ja Maija käyvät katselmoimassa taloyhtiön hallituksen ja urakoitsijan kanssa kellarin kosteusvauriokorjauksen ja sopivat korjauksen jatkotoimenpiteistä.

Matin työpäivä

Klo 11-12 Matti vastaa lounaan jälkeen taloyhtiön asukkaiden puheluihin muuttoilmoituksen ja muutostyöilmoituksen tekoa koskien. Nämä ovat vielä käsin täytettävillä lomakkeilla, joita saa isännöitsijän toimistolta toimistoaikaan 9:00-13:00.

Klo 12-14 Matti tapaa potentiaalisen uuden asiakkaan. Hallituksen puheenjohtaja haluaa kilpailuttaa taloyhtiön isännöinnin. Hallituksen puheenjohtaja haluaa isännöitsijän, joka käyttää nykyaikaisia sähköisiä palveluita. Toiminnan täytyy olla täysin läpinäkyvää hallituksen suuntaan. Matti vakuuttaa posket punaisina näin asian olevan.

Klo 14-17 Toimistolla Matti käy läpi saapuneita viestejä. Lisäksi hän tulostaa ja mapittaa sähköpostitse saapuneita tarjouksia.

Pian on aika lähteä hallituksen kokoukseen. Matti selaa mappeja ja etsii sähköposteista viimeisintä versioita taloyhtiön tarjouksesta. Aikaa kuluu, eikä Matti enää tiedä mikä on viimeisin versio, ja onko se sähköpostissa, mapissa vai tallennettu oman kannettavan levyn kulmalle.

Lopulta Matti soittaa turhautuneena tarjoajalle ja pyytää heitä toimittamaan tarjouksen uudelleen. Tarjoajan yhteyshenkilö on lomalla, eikä varahenkilö tiedä asiasta juurikaan mitään. Matti etsii lopulta arkiston kätköistä mapin, jossa pitäisi olla aikaisempien kokousten materiaali ja ottaa mapin kainaloon. Olo on hieman epävarma kokouksen suhteen, ja vatsassa kiertää.

Klo 17-19 Matilla on taloyhtiön hallituksen kokous. Kokouksessa Matilta penätään viimeisintä versioita tarjouksesta. Sähköposteja on tullut valtavat määrät, ja epähuomiossa isännöitsijän on lähettänyt sähköpostilla vanhan version hallitukselle. Tutusta mapistakaan ei ole tässä tilanteessa apua. Matin olo on kurja. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan antama suora palaute ei paranna oloa.

Klo 19 Matti palaa toimistolle kirjoittamaan ruutuviholle tekemistään muistiinpanoista kokouspöytäkirjan ja luonnostelee sopimuspohjaa urakkaa varten. Lisäksi hän etsii Googlesta urakoitsijaa toiselle taloyhtiölle. Aikaa kuluu ja tulokset eivät natsaa tarpeiden kanssa. Epätoivo lisääntyy ja väsymys painaa päälle.

Klo 22 Matti ehtii kotiin toivottamaan hyvää yötä lapsille ja kysymään miten puolison päivä on sujunut. Matti katsoo televisiosta puolisonsa kanssa uutisia ja nukahtaa ennen uutisten loppua sohvalle.

Maijan työpäivä

Klo 11-13 Maija käy ystävättären kanssa kuntosalilla. Treenin päätteeksi he käyvät vielä yhdessä lounaalla. Maija on täynnä energiaa tapaamisen jälkeen.

Klo 13-15 Maija käy läpi päivän aikana saapuneet viestit ja kirjeet. Hän laatii tarjouksia isännöintipalvelusta uusille asiakkaille ja pitää kahvitauon. Tauon jälkeen Maija soittaa takaisin saapuneisiin puheluihin, laatii yhtiökokouskutsuja ja hoitaa muut päivän rutiinit sähköisillä palveluilla sujuvasti. Maija valmistautuu illalla pidettävään hallituksen kokoukseen ja varmistaa samalla, että tarvittavat tiedot on jaettu hyvissä ajoin taloyhtiön hallitukselle yhteisen pilvipalvelun kautta.

Klo 15 Maijalla alkaa taloyhtiön hallituksen kokous. Taloyhtiön hallitus on saanut linkin ajantasaiseen sähköiseen materiaaliin hyvissä ajoin ja on valmis tekemään päätöksen. Sähköinen sopimus urakan toteuttajalle muodostuu samalla ja taloyhtiön puheenjohtaja allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti samassa kokouksessa.

Klo 16 Maija osallistuu tyttären jalkapalloharjoituksiin, jonka jälkeen he menevät yhdessä kotiin syömään päivällistä. Päivällisen jälkeen Maija kuulustelee poikansa läksyt ja auttaa tytärtä matematiikan läksyjen kanssa.

Klo 17 Maijan puoliso tulee kotiin, ja Maija kysyy miten tämän päivä on mennyt. Heillä on lyhyt yhteinen hetki.

Klo 18 Maija lähtee puolison kanssa lenkille. Heillä on yhteistä aikaa ilman lapsia. Perheelle jää lisäksi aikaa pelata yhdessä Afrikan tähteä. Lapset vetäytyvät omiin huoneisiinsa ja Maija lukee aloittamaansa inspiroivaa muistelmateosta Michelle Obaman elämästä.

Klo 22 Maija syö iltapalaa perheen kanssa, toivottaa hyvää yötä lapsille ja katsoo yhdessä puolison kanssa Netflixistä uutuussarjaa.

Yhteensä Matin työpäivälle tuli pituutta 16h ja Maijalle 8h.

Mistä ero Matin ja Maijan päivissä johtuu?

Maija on ottanut käyttöön ProHabitorin ja muut sähköiset palvelut, joiden ansiosta aikaa jää myös perheelle ja harrastuksille. Kokoukset ja rutiinit sujuvat ilman sähläyksiä nopeasti. Tarjouksen pohjalta laadittu sopimus on allekirjoitettu taloyhtiön toimesta sähköisesti jo kokouksen aikana. Lisäksi hän on laittanut päivällä taloyhtiöiden tarjouspyynnöt sähköisesti kymmenille urakoitsijoille muutamalla klikkauksella. Hänellä on ollut myös aikaa uusien asiakkaiden hankintaan.

Haluatko olla Matti vai Maija?

Valitse Maijan päivä rekisteröitymällä ProHabitoriin.

Kaipaatko lisätietoja? Kysy ihmeessä! Vastaamme mielellämme!

Prohod Consulting Oy
email info@jhps.fi
puh 040 160 1891