Ohjeet
Categories
< All Topics
Print

Usein kysytyt kysymykset

Mitä rekisteröityminen ProHabitoriin edellyttää?

Henkilöllä täytyy olla valtuutus toimia edustamansa yrityksen tai taloyhtiön nimissä ja tehdä sitovia tarjouspyyntöjä, tarjouksia ja sopimuksia yhteisön nimissä.

Rekisteröitymisen yhteydessä tehdään vahva tunnistautuminen palveluun. Lisäksi yrityksen tai taloyhtiön y-tunnus on pakollinen tieto rekisteröitymisen yhteydessä.

Yrityksesi luotettavuuden voit tarkistaa Vastuu Groupin zecit palvelusta https://zeckit.com/fi/haku. Mikäli yritystä ei löydy ko. palvelusta ja/tai tiedot ei ole kunnossa, ProHabitor ei ole oikea alusta yrityksellesi.

Yrityksesi voi rekisteröityä palveluun vain siinä tapauksessa, että PRH:n rajapinnan kautta löydämme yrityksesi.

Rekisteröityminen ei onnistu y-tunnuksella

Mikäli saat rekisteröitymisen yhteydessä virheviestin ”Annetulla Y-tunnuksella ”1234567-8″ ei löytynyt tietoja.”, todennäköisesti PRH:n rajapinta (API) ei palauta y-tunnuksella yrityksen tietoja. Tämän vuoksi rekisteröityminen y-tunnuksella ei onnistu.

PRH:n palvelua voi kokeilla itse PRH:n sivulla https://avoindata.prh.fi/ytj.html. Suosittelemme tässä tapauksessa selvittämään asian PRH:n kanssa.

Alla on kuva tilanteesta, jossa yrityksen tietoja ei löydy palvelusta.

Kenelle ProHabitor on tarkoitettu?

ProHabitor on tarkoitettu yrityksen ja taloyhtiön edustajalle, joka haluaa kilpailuttaa alihankinnan, remontit ja palvelut katkeamattomassa digitaalisessa ketjussa ja samalla tehostaa toimintaansa. Yrityksen edustajat voivat tämän lisäksi vastaanottaa tarjouspyyntöjä ja lähettää tarjouksia tarjouspyyntöihin perustuen.

Yrityksen edustajia ovat henkilöt, joilla on valtuutus kilpailuttaa yrityksen nimissä alihintaa, urakoita ja palveluita ja vastata tarjouksella tarjouspyyntöihin.

Taloyhtiön edustajia ovat esim. taloyhtiön isännöitsijä, hallituksen jäsenet ja remonttien hankejohto. Yleisesti ProHabitor on tarkoitettu taloyhtiön edustajille, joilla on taloyhtiön valtuutus kilpailuttaa remontteja ja palveluita.

Lue lisää blogista: https://prohabitor.fi/yritys-tilaajana-ja-toimittajana/

Yrityksen ja taloyhtiön edustajalle palvelun käyttö on edullista

Hinnoittelu perustuu kuukausittan perittävään käyttömaksuun ja tulosperusteiseen palvelumaksuun.

Yrityksiltä veloitetaan palvelumaksu voitetusta alihankinnasta, remontista tai palvelusta, kun yritys on vastannut tarjouspyyntöön ja voittanut kilpailutuksen. Yritystä ei veloiteta kilpailutukseen osallistumisesta.
Ks. hinnasto Hinnasto yrityksille – ProHabitor

Taloyhtiöiltä veloitetaan hinnaston mukainen kuukausimaksu
Ks. hinnasto Hinnasto taloyhtiöille – Kilapailuta remontit tehokkaasti

Osapuolet tarjousprosessia

ProHabitor tarjoaa yhteistyöalustan tilaajan ja toimittajan käyttöön. ProHabitor ei ole osapuolena yritysten tai taloyhtiöiden välisissä sopimuksissa miltään osin. ProHabitor ei myöskään takaa kilpailutuksen onnistumista miltään osin.

ProHabitor keskittyy mahdollisimman hyvän työvälineen ja alustan tarjoamiseen. Alustan käytöstä hyötyvät kaikki osapuolet.

Miten yritysten haku toimii?

Yritysten haku perustuu avainsanoihin yrityksen kyvykkyyksistä ja etäisyyteen remonttikohteesta. Käyttäjä voi itse määrittää kartalla mistä sijainnista hän hakee yrityksiä. Katso lisää ohjeesta.

Mikäli haluat hakea tiettyä yritystä, käytä yrityksen y-tunnusta sen suomalaisessa muodossa, esim. 3126320-9.  Katso lisätietoja ohjeesta.

Miten taloyhtiöiden haku toimii?

Haussa haetaan naapuritaloyhtiöt, joten haku perustuu etäisyyteen remonttikohteesta. Remonttikohteen sijaintia voi muuttaa karttatoiminnallisuudella. Katso lisää ohjeesta.

Mitä läpinäkyvyys tarkoittaa ProHabitorissa?

Samaan yritykseen tai taloyhtiöön rekisteröityneet henkilöt näkevät täysin samat tiedot ja voivat viestitellä yhteisellä alustalla yritysten kanssa ja kysyä tarkentavia kysymyksiä esim. tarjouspyyntöön liittyen. Lisäksi käyttäjä valitsee itse yritykset, joille tarjouspyyntö tai tarjous lähetetään.

Miten ProHabitor säästää ympäristöä?

ProHabitoriin on rakennettu katkeamaton digitaalinen ketju tarjouspyynnöstä digitaaliseen allekirjoitukseen. Paperia ei tarvitse käsitellä prosessin missään vaiheessa.

Lisäksi ProHabitor vähentää kaikenlaista sähläystä yrityksen ja taloyhtiön toiminnassa.

Table of Contents